Rebellerna inom IT

Fokus på Digitalcap

Daniel Palombo började sin karriär tidigt. Redan som 6-åring fick han hjälpa till vid familjens marknadsstånd. Det var där kärleken till försäljning startade! Via ett jobb som stjärnsäljare på ett större företag inom arbetskläder startade han eget inom IT.

Det var många som undrade hur en ung småbarnsförälder skulle ha tid att starta företag inom en bransch han inte kände till. Men är det något som triggar Daniel så är det just det – att bevisa att han kan. Och hans kontaktnät inom arbetskläder visade sig vara till god nytta även i det nya företaget, många av dem är Digitalcaps kunder idag.

Daniel driver sedan tre år företaget tillsammans med Ramin Assadi. Under det senaste året har företaget fått en raketstart och vuxit från två anställda till 12! Och växa är något de tänker fortsätta göra.

De flesta kunder är regionala, men de har även kunder internationellt. Ett exempel är samarbetet med norrköpingsföretaget IBG, där man använder Digitalcaps produkt TimeWinder för att säkerställa arbetsmiljön på Hamads flygplats i Qatar.

Företagets styrka är den garanterade servicen och tillgängligheten, oavsett tidpunkt får du hjälp.

– Uppstår behovet på julafton? Ja, då löser vi det på julafton, säger Daniel.

Rebeller i IT-världen

De flesta IT-bolagen är internationella jättar och Digitalcap ser sig som rebellerna i IT-världen. Med självförtroende kastar de sig gärna in i nya projekt. Det har visat sig vara en bra strategi eftersom de löser det mesta. Samtidigt strävar företaget efter att bli det självklara valet när företag söker en helhetslösning inom IT.

– När du tänker IT ska du i samma stund tänka Digitalcap, hoppas Daniel och Ramin.

Digitalcap anställer många unga, ibland direkt från skolan eller med ett par års erfarenhet, men självklart också seniora personer. Vid anställningsintervjun väger de personliga egenskaperna tyngst.

– Vilja slår talang!, säger Daniel och poängterar vikten av att ha ett driv och kämpaglöd. Utan det spelar det ingen roll hur fina betyg du har om du vill komma långt i din karriär.

Daniel känner också ett starkt behov av att vilja göra nytta på olika sätt och ska därför bland annat driva kommunens projekt UngDrive under sommaren 2021. I projektet får gymnasieungdomar prova på företagande under sommarlovet genom coachning i bland annat försäljning och företagande. Och vem kan vara mer lämpad för detta projekt än Daniel Palombo?

Digitalcaps bästa tips

  • Var envis och kreativ! Se möjligheter.
  • Räkna med hårt arbete de första åren.
  • Hårt arbete slår talang.
  • Våga vara annorlunda och gör er egen grej.

Behov

Lösning

Resultat

No items found.

DIGITALCAP

Framtiden är redan här!