Uthyrning av IT-konsulteR

Konsultuthyrning inom IT? Vi gör det enkelt för er att snabbt hyra en IT-konsult för den tidsperiod ni behöver. Hyr en IT-konsult utan krångel och upplev en smidig och kompetent process tillsammans med oss på Digitalcap.

VÅr styrka
Ligger i Vår Kompetens

Vi lever i en värld där kompetens är avgörande för goda resultat. På Digitalcap strävar vi alltid efter att rekrytera människor med hjärtat på rätt plats och som drivs av utveckling. Samtidigt vet vi att nöjda medarbetare skapar nöjda kunder, vilket i sig leder till goda resultat. Av den enkla anledningen arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö för att medarbetarna ska trivas. Vi uppmuntrar dem att vara ihärdiga och lösningsfokuserade - då går alla problem att lösa.

EMBEDDED

I vår digitala och föränderliga värld blir det allt vanligare att använda inbyggda system, så kallade embedded. Idag används inbyggda system i många produkter och listan kan göras lång, men vanligtvis hittas det i kylskåp, datorer, TVs, hörlurar och bilar.

Embedded är en hårdvara och liten dator, designad för ett specifikt syfte, och fyller ofta en funktion i ett större system. Systemet har inbyggda avgränsningar och är vanligt förekommande i smarta hem och smarta fordon med funktioner som till exempel styr hemmets lampor, läser upp de senaste nyheterna eller öppnar bagageluckan via en sensor.

På Digitalcap besitter vi bred kompetens inom embedded och arbetar ständigt för att optimera och vidareutveckla den teknik vi arbetar med.

MJUKVARUUTVECKLING

För 50 år sedan var det osannolikt att kollegan i New York bara var ett knapptryck bort. Idag är det en självklarhet. Digitaliseringen utvecklas ständigt och Digitalcap älskar att se hur det digitala samhället växer fram. Men för att behålla samma standard i framtiden måste vi se till att mjukvaran är stark och stabil. Med hårt och noggrant arbete strävar vi mot detta - varje dag. På Digitalcap bygger vi starka system som klarar av framtidens behov.

Morgondagens problem kräver morgondagens teknik. Det vet vi. Därför genomsyras vårt arbete av ett agilt förhållningssätt. En del av detta sker genom att använda metodiken Scrum, vilket möjliggör ett effektivt arbete. Vi vet att ni har deadlines - att leverera på utsatt tid är en självklarhet för oss. För att göra det och samtidigt arbeta effektivt använder vi oss av roller som Product Owner, Scrum Master, Projektledare och Agil coach.

Att utveckla kod handlar inte bara om att lösa problemen här och nu. Dagens system måste också vara kompatibla med framtiden. Buggar i ett gammalt system får inte hämma utvecklingen. För att undvika detta arbetar vi ständigt med Continuous integration, samtidigt som vi alltid söker nya vägar att effektivisera vårt arbete på.

Vi hoppas att ni vill ta steget tillsammans med oss - in i framtiden.

IT-SUPPORT

På Digitalcap erbjuder vi er snabba och enkla konsult- och rekryteringslösningar inom support, drift och nätverk - på både lång och kort sikt. Vi vet att tekniken är viktig. Men så även individen och den sociala förmågan. Vi lägger därför stor vikt på individen eftersom detta stärker er affär.

Letar ni efter en partner med flexibla och enkla konsult- och rekryteringslösningar? Hos oss får du samarbeta med ett team som är specialiserade på support, och som på ett effektivt sätt och med hög kvalité, matchar er med rätt person - allt utifrån era förutsättningar och behov. Oavsett om ni söker en IT-konsult eller behöver hjälp med rekrytering är Digitalcap det självklara valet.

Alla Våra
Branscher

På Digitalcap arbetar vi i många spännande projekt som sträcker sig över en mängd olika branscher. Det gör oss kompetenta inom flera områden och ger oss möjligheten att påverka samhällsutvecklingen på flera plan. Tillsammans med kunder och företag skräddarsyr vi morgondagens lösningar.

01

/ 09

Försvar

Företag i försvarsindustrin är i behov av utveckling av fordon, visualisering och kartor.

02

/ 09

Fordon

Det pratas om självkörande fordon och funktioner där föraren inte behöver göra allt själv. I framtiden ser det dessutom ut att bli allt vanligare. Men smarta bilar kräver smart utveckling.

03

/ 09

Medicinsk Teknik

Alla system som används inom sjukvården grundar sig på system som dagens programmerare är med och utvecklar.

04

/ 09

KASSASYSTEM & SÄKERHET

Konsumenters behov är i ständig förändring och utvecklingen behöver följa med. Allt vanligare blir därför självscanning eller paketutlämning ur olika typer av boxar, men för det krävs smarta och tekniska lösningar.

05

/ 09

AFFÄRSSYSTEM

Många företag är i behov av ett affärssystem, men behoven kan se olika ut. Skräddarsydda affärssystem kan då vara svaret.

06

/ 09

TELEKOMMUNIKATION

Kommunikationen mellan telefoner sker idag snabbare och snabbare. Därför behöver tekniken, som möjliggör detta, ständigt utvecklas och förbättras.

07

/ 09

SPELUTVECKLING

Spelutvecklingen går framåt i en rasande fart. Men för att kunna skapa spel och bra simuleringar krävs ofta VR och AR.

08

/ 09

ARTIFICIAL INTELLIGENCE

AI är framtiden och utvecklingen av lösningar går ständigt framåt. Målet är att skapa bra system som lär sig självt.

09

/ 09

Industri

IT-lösningar hjälper företag att hållas i drift, men att allt fungerar som det ska är extra viktigt inom tillverkningsindustrin. Då kan IT-support vara en smidig och säker lösning för att arbeta proaktivt och när problemet väl uppstår.

Kolla in Våra
Nyheter & Kundcase

Här hittar ni alla nyheter och kundcase kopplade till vår konsultverksamhet.

April 29, 2024

Välkommen Johan

Johan har tidigare arbetat mycket med designsystem och webbutveckling, där hans främsta fokus legat på användarupplevelsen och tillgänglighet.

Just nu jobbar Johan som utvecklare på ett spännande projekt hos en av våra kunder i Norrköping, där även vår konsult Henrik är.

Vid sidan av arbetet har Johan ett brinnande intresse för musik och spelar bland annat dragspel. Han är också en naturälskare och finner glädje i klättringens utmaningar.

Välkommen till Digitalcap Johan!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

September 27, 2023

Digitalcap x Crowd Collective

Sedan en tid tillbaka har vi startat ett samarbete med Crowd Collective och deras fantastiska team!


Ett stort tack för ett otroligt samarbete! Vi ser fram emot alla kommande, spännande affärer vi ska skapa tillsammans!

På bild ser ni vår Peter tillsammans med Calle från Crowd Collective.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

August 14, 2023

Varmt välkommen till oss Anders!

Solen tittar äntligen fram igen och flera av oss är tillbaka på kontoret efter semestern!�


I samband med det vill vi passa på att hälsa välkommen till vårt senaste tillskott i Digitalcap familjen, Anders!

Anders har tidigare arbetat som mjukvaruingenjör, under sitt senaste uppdrag spenderade han mycket tid i labbet där han arbetade med industrirobotar och 3D-kameror. Idag sitter Anders hos en av våra kunder och arbetar med mjukvaruutveckling


Anders har ett starkt intresse för fantasy och science fiction och sitter gärna med det på fritiden, de senaste åren har han även börjat satsa på styrketräning.

Varmt välkommen till oss Anders!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

May 19, 2023

Digitalcap växer ytterligare

Nu välkomnar vi vårt senaste tillskott till teamet, Henrik!

Henrik är civilingenjör inom mediateknik och har nyligen bosatt sig i Norrköping efter att ha spenderat ett par år i Stockholm.
Just nu sitter han med ett spännande projekt inom utveckling hos en av våra kunder i Norrköping. Vi är glada över att ha Henrik med oss på Digitalcap och vi ser fram emot att se vad han kommer att bidra med i framtiden!

Varmt välkommen till oss, Henrik.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

January 17, 2023

Digitalcap inleder nu ett samarbete med Hire Quality gällande konsulter!

Vi har varit i kontakt med Hire Quality under en period och nu äntligen har vi hittat vår första gemensamma konsultaffär ihop.
Dennis Gillåker och Hire Quality har en rak kommunikation, flexibla och alltid snabba med respons, passar oss på Digitalcap helt utmärkt då det är så vi vill jobba.

Den gemensamma kunden i slutändan är SMHI, vilket för oss är superkul att komma in på en ny statlig myndighet.
Att den dessutom ligger i vår vackra stad Norrköping gör ju denna affär ännu roligare såklart!
Vi ser fram emot fler affärer tillsammans med både Hire Quality och SMHI.


IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

December 15, 2022

Digitalcap avslutar året med ännu en anställning

Efter ett år med stark tillväxt presenterar vi Håkan, årets sista nyanställning.

Håkan är utbildad civilingenjör inom elektronik design och har tidigare främst arbetat med hårdvara.

Idag sitter Håkan hos en av våra kunder i Östergötland där han numer arbetar med ren mjukvaruutveckling.

Håkan har ett starkt eget intresse för utveckling och mekanik och på fritiden sitter han gärna med sina många egentillverkade projekt. När han inte utvecklar hänger han på gymmet eller på rangen.

Varmt välkommen till Digitalcap-gänget Håkan!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

December 6, 2022

Digitalcap x Medieteknikdagen

Under December deltog Ester och Chana på Arbetsmarknadsdagen för programmet Civilingenjör i medieteknik på LiU.

De fick möjlighet att träffa och nätverka med många härliga elever. De fick svara på många frågor kring vårt arbete och även en tydlig inblick i vad dagens konsulter söker hos sin blivande arbetsgivare.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

November 1, 2022

Digitalcap växer inom IT-Support

Ivannia har gedigen och bred erfarenhet inom IT och har bland annat arbetat som utbildare, teamleader och projektledare. Nu välkomnar vi henne till oss på Digitalcap där hon kommer att arbeta som team leader inom IT-support hos en av våra kunder i Östergötland.

Ivannia är en mångsysslare och intresserar sig för det mesta mellan himmel och jord. Med sin härliga attityd vet vi att hon kommer att vara ett glänsande tillskott hos vår kund och på Digitalcap.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

September 22, 2022

Peter Ström kliver in som affärsområdeschef

Peter Ström är ett starkt tillskott till Digitalcap

Han älskar nya utmaningar och har gedigen erfarenhet inom försäljning och ledarskap. Nu kompletterar han gänget på Digitalcap i form av affärsområdeschef. Med över 30 års erfarenhet inom större organisationer och miljardbolag har Peter ett imponerande CV. Det är vi glada att få ta del av. 

I sin roll kommer Peter främst att fokusera på nykundsförsäljning och med sin långa erfarenhet, stora kontaktnät, breda kompetens och fortsätta hunger kommer han att vara en stark tillgång på Digitalcap.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

September 1, 2022

Nya ingenjörer joinar Digitalcap familjen

Välkommen till Digitalcap-familjen Axel

Axel är utbildad civilingenjör inom elektronikdesign och en baddare på hårdvara. Nu kommer han att arbeta som hårdvaruingenjör hos en av våra spännande kunder i Östergötland. Axel gillar att arbeta hands on och att vara ett med elektroniken. Han är en noggrann och analytisk person som gärna spenderar sin lediga tid på golfbanan eller i squashhallen.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

August 30, 2022

Digitalcap anställer fyra personer under sommaren

Först ut av våra nyanställda är Marcus. Han är utbildad civilingenjör inom elektronik design och har en gedigen bakgrund inom hård- och mjukvaruutveckling, men med åren har han riktat in sig även på den mjuka utvecklingen. Idag sitter Marcus hos en av våra kunder i Norrköping med ett spännande projekt inom utveckling.

Marcus ser inte sig själv som den “typiska ingenjören”, utan trivs med att kombinera ingenjörskonsten och relationsbyggande mot kund. En perfekt matchning för oss på Digitalcap med andra ord!

Varmt välkommen till teamet Marcus!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

July 15, 2022

Digitalcap signar konsultavtal med KontorAB

Kontorab är ett familjeägt företag som erbjuder allt för kontoret. Det innebär att de har en bred målgrupp. Digitalcap har därför hjälp dem att bygga kundunika profilshopar och sedan i maj har vi dessutom ansvarat för dem. Det innebär att vi sköter administration av shoparna, lägger upp nya produkter, skapar nya shoppar och mycket mer.

Detta är ett roligt uppdrag som vi ser fram emot att arbeta med under en längre tid. Tack Kontorab för ett bra samarbete!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

April 25, 2022

Satsningen på IT-support ger resultat

Välkommen till gänget Adnan!

Under senaste tiden har Digitalcap arbetat hårt för sin satsning på IT-support. Nu har den gett frukt, vilket innebär att Digitalcap-familjen ökar. Först att utöka vårt konsultben och påbörja resan inom IT-support är Adnan. Han har lång erfarenhet inom IT och kommer att arbeta som IT-support mot en av våra större kunder i Norrköping. Med stort driv och en vilja av stål har han redan visat sig vara rätt person på rätt plats.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

April 21, 2022

En händelserik vecka

Digitalcap befinner sig i en spännande tillväxtfas.

Bara den här veckan har tre stjärnor anslutit sig till vår fantastiska Digitalcap-familj. Personerna ifråga är konsulter för IT-support, vilket innebär att vårt konsultben fortsätter att växa. Samtidigt har vi signat ett nytt avtal med en större kund som nu gör att vi kan tillhandahålla konsulter av IT-support.

Med andra ord erbjuder vi nu snabba och enkla konsult- och rekryteringslösningar inom support, drift och nätverk – på både kort och lång sikt. Det som gör oss unika i situationen är att vi lägger stort fokus på individens sociala förmåga och personliga driv. För oss handlar det inte bara om den tekniska kunskapen. Med rätt person på rätt plats kan fantastiska saker ske.

Letar ni efter en partner med såväl flexibla som enkla konsult- och rekryteringslösningar? Då är Digitalcap ert självklara val. Vi matchar ihop er med det team som bäst matchar era önskemål och förväntningar. Teamet är i sin tur specialiserade på support.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

August 25, 2021

Digitalcap växer

Glada nyheter från Digitalcap!

Vår Software Developer John Bastay är från och med 1e september heltidsanställd på Digitalcap. Han har tidigare kört deltid med TimeWinder-familjen, men ska nu vara konsult på helhet för oss på ett spännande produktföretag i Norrköping.

Det är superkul att äntligen få ha John på heltid och hela teamet ser fram emot en spännande och fartfylld tid tillsammans!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

March 10, 2021

ITAB satsar på Digitalcap

Jönköpingsbolaget ITAB har en särskild plats i våra hjärtan. De var vår första affär på konsultsidan när vi startade Digitalcap 2018. Nu väljer de att fortsätta köpa in våra konsulttjänster.

Ramin Assadi, som är både delägare och en av Digitalcaps främsta utvecklare, har representerat oss i Jönköping i snart tre år. Här axlar han rollen som Scrum Master och mjukvaruutvecklare på ITAB. Ett spännande uppdrag där han varit med och utvecklat de senaste snabbkassorna som idag används av företag runt om i världen.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

February 11, 2021

Digitalcap signar konsultavtal med Greatrate

Nu kan vi presentera ytterligare ett konsultuppdrag vi på Digitalcap tagit oss an. Vi har hjälpt GreatRate att tillsätta en ny heltidsresurs för att stärka upp deras utvecklingsteam. GreatRate arbetar med allt inom feedback och undersökningar såsom pulsmätningar, medarbetarenkäter och kundnöjdhet.

Som vanligt tackar vi för förtroendet och ser fram emot framtiden tillsammans med GreatRate.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

January 23, 2021

Digitalcap fortsätter växa

Möt Eric, vårt senaste tillskott på Digitalcap

Eric har en master inom Computer Software Engineering och kommer jobba hos oss som mjukvaruutvecklare. Med härlig energi och hjärtat på rätt plats är vi oerhört glada att ha Eric i teamet.

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

September 21, 2020

Smart Cash blir helhetskund hos Digitalcap

Vi börjar veckan på bästa sätt och välkomnar Kartick till Digitalcap

Kartick blir vår femte medarbetare sedan pandemin startade. Han kommer att ingå på konsultsidan via Agea och jobba för oss mot vår kund Smart Cash. Syftet med uppdraget är att stärka kundens framgångsfaktor ytterligare, vilket är att vara den bästa leverantören i Sverige för hantering av kassasystem. Detta samarbete är otroligt roligt av flera anledningar, men särskilt då vi älskar att gynna lokala företag i Norrköping under tuffa och oroliga tider.

Visste ni att vi också hjälpt Smart Cash att skapa en hemsida och att de använder sig av TimeWinder för att hantera intern tidrapportering? När vi nu även kompletterar med Kartick som konsult hos dem blir de en helhetskund hos oss på Digitalcap. Det förtroendet tackar vi för!

Smart Cash har lyckats med sin affärsidé sedan starten och fortsätter att ta sig in på marknaden runt om i Sverige. Företaget drivs av duktiga och kreativa entreprenörer och vi ser fram emot att följa deras resa. Läs gärna mer om företaget på www.smartcash.se

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer

February 23, 2020

Konsultbenet växer på Digitalcap

Det är söndag, men inte vilken söndag som helst. Digitalcap-familjen växer och idag välkomnar vi vårt senaste tillskott – George. George kommer från Ageagroup och har goda kunskaper inom utveckling. Han kommer att arbeta som konsult i ett spännande uppdrag hos en av våra större kunder i Linköping.

Varmt välkommen till oss på Digitalcap George!

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

IT-Konsulter

Läs mer